ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

 

 

 

 

 

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 
 

Στην πόλη του Πειραιά ιδρύθηκε το 1977 το Σωματείο Ψυκτικών Πειραιά, από μία ομάδα ψυκτικών οι οποίοι έβαλαν τις βάσεις για την δημιουργία Συνδικαλιστικού οργάνου προκειμένου να συσπειρωθούν οι ψυκτικοί, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της εποχής.

Το επαγγελματικό σωματείο ιδρύθηκε με την επωνυμία ‘’ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ’’ (Σ.Ε.ΨΥ.Π.) που αναγνωρίστηκε και εγκρίθηκε το καταστατικό του με την υπ’αριθμόν 180/1977 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς και καταχωρήθηκε στα βιβλία εγκεκριμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Πειραιώς με αριθμό καταχώρησης 1940/1977 που στη συνέχεια τροποποιήθηκε με την 56/1989 απόφαση του ιδίου Πρωτοδικείου και καταχωρήθηκε με τον ίδιο αριθμό. Θα διέπεται στο εξής από το καταστατικό, τους νόμους 4712/87 και 2081/92 και από τον Αστικό Κώδικα.

Τα ιστορικά στελέχη που πρωταγωνιστούν σε αυτήν την υπόθεση με τα πενιχρά τους μέσα πάλεψαν και δούλεψαν για τους συναδέλφους τους μέσα σε δύσκολους καιρούς. Αναφέρουμε μερικά ονόματα αυτών των βετεράνων όπως : Ι. Κόντες, Κ.Aτματζίδης, Ι.Λυγερός, Σ. Μπουρούσης, Ν. Ατματζίδης, Π. Καλτσούνης, Γ. Παγιατάκης, Ι. Μπουρούσης, Λ. Κατσώνης, Λ. Ατματζίδης, Χ. Δεσποτόπουλος, Χ. Κυπριζόγλου, Α. Κουλιανός, Σ. Χατζημανώλης, Δ .Μανιάδης, Δ. Πάλλης, Η. Μπαντάνας, Γ. Μπόθος, Μ. Σιγάλας, Ονουφριος Παπάζογλου, Εμ. Μιχαήλ, Δημ. Καφούρος, Τριαντάφυλλος Μπούτλας και Σπ. Μίχας. Το Δ.Σ. δεν ξεχνά τα παλαιότερα στελέχη τα οποία δούλεψαν μέσα από αντίξοες συνθήκες και τους ευχαριστούν για την προσφορά τους.

 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑΚάνοντας ένα άλμα από το παρελθόν στο παρόν, διαπιστώνουμε ότι το Σωματείο οργανώθηκε σε σύγχρονες βάσεις, με την συμβολή των νέων μελών που εισήλθαν, έδωσαν μια ώθηση προς τα εμπρός, ανεβάζοντας σταδιακά το επίπεδο μέσα από διαδικασίες οι οποίες αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.
 -Ευρύτερος στόχος είναι να ενταχθούν όλοι οι επαγγελματίες ψυκτικοί του Πειραιά στο Σωματείο.
 -Προτεραιότητα στο πρόγραμμά τους είναι η επιμόρφωση των μελών μέσα από τα σεμινάρια προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες.
 -Ιδιαίτερη δε έμφαση δίνουν στην απόκτηση των αδειών διότι πρέπει να είναι όλα τα μέλη αδειούχοι ψυκτικοί, προκειμένου να προστατευθεί το επάγγελμα.
Παράλληλα το Δ.Σ. προσπάθησε και επέβαλε την ταυτότητα μέλους η οποία έχει για τα μέλη βαρύνουσα σημασία κατά την άσκηση των επαγγελματικών καθηκόντων τους.