ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Άρθρο του Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα κ. Ιωάννη Σκορδάλη στο περιοδικό ''Ψυκτικός'' Φεβρουάριος 2011

Η οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον κλάδο μας, γεγονός που έχει επιφέρει μεγάλη μείωση του τζίρου στις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν μπει πολλά λουκέτα.

Σαν να μην έφθανε αυτό, βλέπουμε ότι παρά της διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, προβλήματα που έχουν σχέση με το νομικό πλαίσιο που αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων μας και στην έκδοση των επαγγελματικών αδειών, δεν προχωράνε.

Εντύπωση μας δημιουργεί το ότι μας έχουν εντάξει στα κλειστά επαγγέλματα μαζί με τους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους φαρμακοποιούς! Αναρωτιόμαστε αν ζουν σε άλλη χώρα, δεν έχουν καταλάβει ότι όποιος θέλει, χωρίς καν να δηλώνει επαγγελματική στέγη, κάνει τον ψυκτικό, ….συμβαίνει μήπως το ίδιο και με τον οδοντίατρο;

Πιστεύουμε ότι αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν θα πρέπει απλά να υλοποιήσουν τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και των Σωματείων του κλάδου μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω, ότι στο Σωματείο του Πειραιά, κόντρα στις συγκυρίες, ξεκινάμε μια σειρά σεμιναρίων που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν και έχουν να κάνουν τόσο με την τεχνική επιμόρφωση όσο και με την απόκτηση δικαιωμάτων των συναδέλφων